Wat het mooiste is aan mijn baan? Dat we elke dag op avontuur gaan! Kinderen willen heel graag ontdekken. En ik help ze daarbij, gewoon door ze van alles te laten zien. Laatst nog zijn we naar een technologiebeurs geweest. Daar keken ze wel raar van ons op. Maar mij maakt dat niet uit. De kinderen vonden het fantastisch. Liepen ze er rond met virtual reality brillen op hun neus. Ze vonden het prachtig te zien wat er allemaal mogelijk is.

Mijn werk op de BSO is dus elke dag weer anders. Ik ben altijd aan het improviseren, zie overal mogelijkheden. En KindeRdam laat me daar helemaal vrij in. Zo ben ik ook altijd met muziek bezig. Kinderen kunnen heel onzeker zijn. Door te zingen, dansen en bewegen komen ze vaak helemaal los. En dat helpt kinderen echt. Je zíet ze gewoon ontwikkelen. Hoe mooi is dat?

Naast mijn werk op de BSO sta ik ook een aantal uur voor de klas. Ik geef kinderen van groep 6, 7 en 8 les in sociale vaardigheden. Als ik tussen de middag iets op het schoolplein zie gebeuren, bespreken we dat later in de les. Ik vind het mooi dat KindeRdam mij al deze mogelijkheden biedt, ik krijg alle ruimte en vertrouwen. En als er dan weer iemand op de BSO langskomt die ik 15 jaar geleden als klein jongetje op de groep had, weet ik weer hoe waardevol mijn vak is?

Robert Kwist, pedagogisch medewerker BSO Plein 3 

Lees de ervaringen van andere collega's

Werken bij KindeRdam is onderdeel van:
KindeRdam Kinderopvang
Schiekade 34 
3023 AJ Rotterdam
010 – 44 300 33
werken@kinderdam.nl