Een paar jaar lang stevig doorpoten. Het ene studieboek na het andere. En dat allemaal naast je gewone dagtaak dan is het wel fijn dat je werkgever je daar een handje bij helpt.

Ik ben dol op kinderen. Heb jaren als pm’er gewerkt, veel met kinderen met een taalachterstand. Echt heel dankbaar werk. Toch wilde ik niet tot mijn 67ste op de groep staan. Een paar jaar geleden ben ik dus in de boeken gedoken. Ik heb verschillende opleidingen gedaan, van PW4 tot hbo Pedagogiek. En ja, soms was dat best wel pittig. Maar ik ben heel blij dat ik die stap gezet heb. Én dat ik die kans gekregen heb natuurlijk. Bij KindeRdam krijg je echt alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en carrièrestappen te zetten.   

Inmiddels ben ik alweer tweeëneenhalf jaar pedagogisch coach. Een fantastische nieuwe uitdaging. Al was het in het begin niet makkelijk hoor. Ik was zó gewend zelf met kinderen te werken, direct in te springen als dat nodig was. Nu ben ik er echt ter ondersteuning van de pedagogisch medewerkers. En dat betekent dat ik wat meer op afstand sta van de kinderen, soms even op mijn handen moet blijven zitten. Maar gelukkig ben ik heel goed begeleid. En weet je wat het leuke is? Uiteindelijk help ik er toch weer de kinderen mee. 

José Siepman, pedagogisch coach 

Lees de ervaringen van andere collega's

Werken bij KindeRdam is onderdeel van:
KindeRdam Kinderopvang
Schiekade 34 
3023 AJ Rotterdam
010 – 44 300 33
werken@kinderdam.nl